Všetky gazdinky si ho obľúbili a už naň nedajú dopustiť. Reč je o kokosom oleji, ktorého využitie je absolútne univerzálne. Zázračná biela hmota poslúži nielen ako prímes do jedál, ale aj ako kozmetika či dokonca medicína. Neveríte? Presvedčte sa sami a jeho účinky si zamilujete.

Je vhodný miesto masla, olejov alebo ho môžete pridať do šalátov  (zdroj mastných kyselín, vitamínov A,C,E a neobsahuje cholesterol). Pridať ho môžete takmer všade, je len na vás ako s ním budete experimentovať. Odporúča sa najmä ľuďom s nízkou hladinou cukru v krvi a diabetikom, napomáha pri fungovaní štítnej žľazy. Pomáha lepšiemu tráveniu, zabíja parazity a je zdrojom energie.

Môžete ho použiť ako bežný hydratačný krém, telové mlieko, lubrikant, vhodný je aj po opaľovaní. Používajú ho ľudia s citlivou alebo problematickou pleťou (akné, lupienka, ekzém…). Hojí rany i popraskané pery. Má bieliace účinky (pigmentové škvrny, zuby) a je vhodný na zaparené miesta a po holení. Zabraňuje tvorbe strií. Môžete ho použiť na vlasy namiesto kondicionéru alebo si s ním upraviť look, no zbaví vás aj nežiaducich kučier či suchých končekov. Urýchľuje rast vlasov a po nanesení na nechtové lôžko aj nechtov.

Môžete ním zabrániť celulitíde, kŕčovým žilám, Alzhajmerovej chorobe. Zbaví vás depresií, akné. Je vhodný pre alergikov. Spolu s čajom upokojuje bolesti hrdla a pomáha pri nachladnutí. Lieči hemoroidy, kvasinkové infekcie. Zmierňuje afty, opary, bolesti pri menštruácií a zvyšuje krvný obeh. Pôsobí ako prevencia proti senilite, srdcovo-cievnych ochorení, aj niektorých druhov rakoviny.

Kokosový olej nám opäť ukázal aká je príroda dokonalá a svojou silou nás núti k bezprostrednému návratu k nej. Skúsme z jej múdrosti vyťažiť čo najviac a nenechajme bez povšimnutia zázraky, ktoré nám ponúka.

Autor: Dagmar